Image Alt

Novice in obvestila

DELAVNICA Z DR. JANEZOM BOGATAJEM

V četrtek, 1. 12. 2022, bo na Zavodu za kulturo in turizem kostel potekala delavnica z naslovom Kulinarična tradicija in sodobna ustvarjalnost z dr. Janezom Bogatajem. Dogodek se bo začel ob 15:30 z zborom udeležencev, registracijo in kavo. Za pogostitev s tradicionalnimi kostelskimi dobrotami po predavanju bodo poskrbele članice Društva kostelskih žena Nežica, društva upokojencev Kostel in Turistično športnega društva Kostel.

VSEBINA DELAVNICE
o kulinarika in gastronomija – področji turističnega prizadevanja,
o prehrana 4 letnih časov,
o pravilno razumevanje prehranske dediščine,
o vzpostavljanje dobavnih verig,
o trajnostna in sonaravna pravila

Delavnico bo vodil: dr. JANEZ BOGATAJ, slovenski etnolog
Poleg zgodovine in metodike etnologije so osrednje teme, ki se jim posveča, kulturna dediščina v sodobnosti, posebej obravnave prehranske kulture, rokodelstva, turizma, šeg in navad, praznikov, promocijskih in protokolarnih daril ter bontona. Pri tem je plodovito povezal temeljne raziskave z uporabno naravnanimi premisleki, kako dediščino opredeliti, obravnavati, ohranjati, predstavljati in z njo ravnati v vsakdanjem in prazničnem življenju, kako jo uporabiti kot vir in priložnost v gospodarstvu (posebej npr. v turizmu) in družbenem življenju (npr. različne prireditve, praznovanja) ter kot pomemben element identitete (od poklicne do lokalne in državne).

Prijazno vabljeni!

Delavnico organiziramo v sodelovanju Razvojnega centra Kočevje Ribnica, konzorcijskim partnerjem SPOT Svetovanje Jugovzhodna Slovenija.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on