Image Alt

Aktivnosti

GRAD KOSTEL

Castle Escape Kostel

Igra je interaktiven preizkus vaših sposobnosti, znanja, sodelovanja in mirnih rok. Pustolovska dogodivščina temelji na resničnih zgodovinskih dejstvih gradu Kostel in je primerna za vse generacije, in sicer za skupine od 2 do 5 igralcev, hkrati pa lahko igra do 5 skupin. Igra se odvija na gradu Kostel in grajskih poslopjih, kar pomeni, da del igre poteka tudi v zunanjih prostorih. Igro je možno igrati tudi v slabšem vremenu – vse dni v tednu in vse mesece v letu.

May be an image of ena oseba ali več, ljudje stojijo in brick wall

Primerno za: družine, skupine sodelavcev prijateljev, kolegov.

Čas trajanja: 1 ura

Cena: 2 do 3 osebe = 50 €, 4 do 6 oseb = 60 € (vsaka dodatna oseba 12 €)

Kontakt: Natalie Lisac (+386 40 771 877)

Grajska piknik cajna

Uživajte v domačih dobrotah na gradu, od koder seže pogled daleč naokrog! Pod vami bodo bujni gozdovi in majhne vasice, vi pa boste v zavetju grajskih zidov spočili misli in telo ter brbončicam privoščili pravcati ples. Okusili boste slastne izdelke, ki nastajajo na bližnjih kmetijah. Osvežili se boste z naravnim sokom ali najboljšo vodo daleč naokrog, ki jo polnijo le lučaj stran od gradu. Najmlajše bomo zamotili s sestavljanjem pomanjšanih kostelskih znamenitosti ali barvanjem prodnikov, vas pa posadili na udobne ležalnike. Zagotavljamo vam: prišli boste malce utrujeni, a odšli boste kot kralj!

Opis slike ni na voljo.

Primerno za: družine z otroki, pare, manjše skupine

Trajanje: 1 ura

Cena: 39 €

Kontakt: Zavod za kulturo in turizem Kostel (+386 51 328 682)

 

Piknik prostor BOBER

V bližini reke Kolpe lahko najamete urejen prostor za sproščen piknik sredi lepe kostelske narave.

Piknik lahko poteka v vaši lastni režiji, z veseljem pa vam tudi pomagamo pri celotni organizaciji dogodka.

Za vse informacije smo z veseljem na razpolago na telefonski številki 051 328 682.

 

Z oslički ob Kolpi

V družbi prijaznih osličkov se lahko podate na vandranje ob Kolpi ali širše po Kostelu. Vi nosite samo dobro voljo in radoveden pogled, osliček pa vaš tovor.

Opis slike ni na voljo.

Primerno za: družine z otroki, otroci do 10 let, izvirno praznovanje rojstnega dneva

Trajanje: po dogovoru

Kontakt: Zavod za kulturo in turizem Kostel (+386 51 328 682)

 

 

LUKČEVA DOMAČIJA

Delavnica peke kruha z lutkovno animacijo za celo družino

Na kratki lutkovni predstavi spoznamo sestavine, ki jih potrebujemo, da spečemo dober kruh. Simpatične lutke, ki so nastale na podlagi ilustracij v knjigi ‘Zamesimo se’, se pohvalijo, zakaj so pomembne in kakšno vlogo imajo v testu. Ko spoznamo sestavine, zavihamo rokave in zamesimo krušno testo. Iz njega oblikujemo prave male pekovske izdelke različnih oblik (štručke, žemlje, kajzerice, preste) in še kako obliko iz živalskega sveta. Po dveh urah omamno zadiši po sveže pečenem kruhu.

Primerno za: vse starosti

Trajanje: 2 uri

Cena: za 2-5 oseb = 30 €, za več kot 5 oseb = 5 €/osebo

Kontakt: Bine Likar (+386 31 285 723)

Igra pobega: Skrivnost legende

Skrivnost legende je igra pobega, ki je postavljena v srednji vek. Pred vstopom v prostor si boste med seboj razdelili vloge. Vsaki vlogi pripada kostum in rekviziti, ki vam bodo v pomoč pri igri.

Preplet različnih logičnih, matematičnih, skrivnostnih ugank ter kod vam bo stal na poti do prostosti. Naloge in uganke so postavljene v različnih tematskih sobah. Sporočilo, ki vas čaka na koncu igre, vas bo nagradilo za trud.

Igro smo zasnovali in izdelali na Lukčevi domačiji, igrificirani kmetiji. Poleg izvirnih kostumov vas bo v čas turških vpadov popeljala oprema prostorov, kjer na vas čakajo vznemirljive naloge.

Ustvarjanje doživetij za obiskovalce je naša dolgoletna strast. Igrifikacijo že nekaj časa uspešno uvajamo v turistično ponudbo. Lotili smo se izziva, da na podeželju naredimo igro escape rooom (soba pobega), ki je značilna za mesta, oziroma za mestna središča. Več na: https://www.skrivnost-legende.si//

Primerno za: skupine 2-5 oseb, družine

Trajanje: 60 minut

Cena: 2-3 osebe = 50 €, 4-5 oseb  = 70 €

Kontakt: Bine Likar (+386 31 285 723)

 

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on