Image Alt

Novice in obvestila

LOKACIJE AED V KOSTELU

Zavod za kulturo in turizem kostel je vključen v projekt Skupaj za varni jutri, ki je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, prijavitelj pa je LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe.

V sklopu projekta je ZKT v sodelovanju z Zdravstvenim domom Kočevje izvedel že tri delavnice temeljnih postopkov oživljanja za različne ciljne skupine. Nazadnje smo izvedli delavnico za upokojenke, ki so obnovile svoje znanje oživljanja ob primeru nesreče ter preizkusile uporabo defibrilatorja.

Slednji je za uporabo zelo enostaven, saj sam podaja jasna navodila, pomembno je le, da ga namestimo čim prej. Zato pa moramo vedeti, kje se nahaja najbližji.Če oseba ne diha, takoj začnemo z oživljanjem, pokličemo reševalno službo na 112 in kličemo na pomoč. Druga oseba naj gre nemudoma po najbližji defibrilator.

Lokacije AED (defibrilatorjev) v Kostelu: 📍BANJA LOKA (stara šola)📍KOSTEL (na pročelju zasebnega objekta pod gradom)📍GORENJA ŽAGA (na pročelju stanovanjske hiše) 📍COLNARJI (na pročelju skednja) 📍VRH PRI FARI (hidro postaja Vrh) 📍VAS (Gasilski dom Vas – Fara) 📍KUŽELJ (Gasilski dom Kuželj) 📍PETRINA (nekdanja policijska postaja – za dostop kliči 113)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on