Image Alt

Nastanitve

Kmetija z nastanitvijo Pri Papeževih

Pri Papeževih lahko v pristnem vaškem okolju pozabite na mestni vrvež, se naučite kmečkih opravil, si izposodite kolo in se podate na razgiban kolesarski izlet, zaigrate namizni tenis ali pa poskusite pravo Kostelsko rakijo.

V stavbi je skupni prostor, poimenovan ‘hiša’, ki služi kot jedilnica in opremljena kuhinja s ‘špajzo’ (shrambo).

Število ležišč:

Število sob: 6

 • enoposteljnih: 5
 • dvoposteljnih: 3
 • možnost izposoje otroške posteljice

Kmetija z nastanitvijo Pri Papeževih

Banja Loka 19, 1336 Kostel

Telefon: 01 894 22 63, 041 792 816, 041 695 430

alojzij.selan@kmetija-papez.com

www.kmetija-papez.com

Kategorija: dve jabolki

Ponudba: prenočišča, degustacija Kostelske rakije, sodelovanje pri kmečkih opravilih, nakup izdelkov iz dopolnilne dejavnosti na kmetiji, izposoja koles, Wi-Fi

Kmetija Padovac

Na Kmetiji Padovac boste v neokrnjeni naravi s čudovitimi razgledi zares uživali. Na svoj račun boste prišli vsi, ki želite poskusiti domačo kostelsko kuhinjo, in tisti, ki stavite na preproste, a preizkušene jedi. Ker se družina Padovac ukvarja s konjerejo, vas lahko naučijo osnove jahanja, prekaljeni jezdeci pa lahko odjezdite skozi idilične vasice v Kolpski dolini. 

Število ležišč:

Število sob: skupna ležišča

 • enoposteljnih: 7
 • dvoposteljnih: 2
 • možnost izposoje otroške posteljice

Kmetija Padovac

Selo pri Kostelu 3, 1336 Kostel

Telefon: 01 894 25 12, 031 338 645

kmetijapadovac.selo@gmail.com

www.kmetija-padovac.si

Kategorija: eno jabolko

Ponudba: prenočišča, domača hrana in pijača, nakup izdelkov, jezdenje konj, dostop do interneta

Lukčeva domačija

Lukčeva domačija je prva igrificirana turistična kmetija v Sloveniji. Igra povezuje in bogati življenje, zato smo pripravili zanimivo ponudbo družabnih, dvoriščnih in lokacijskih iger. Med ostalo bogato ponudbo vas naučimo zadeti z lokom ali vas popeljemo v gozd na lokolov. Glavna trofeja lova je medved.

V stavbi je skupni prostor, poimenovan ‘hiša’, ki služi kot jedilnica in opremljena kuhinja s ‘špajzo’ (shrambo).

Število ležišč:

Število sob: 4

 • enoposteljnih: 8
 • dvoposteljnih: 4

Lukčeva domačija

Vrh pri Fari 1, 1336 Kostel

Telefon: 031 285 723

info@lukceva-domacija.si

www.lukceva-domacija.si

Kategorija: tri jabolka

Ponudba: prenočišča, domača hrana in pijača, nakup izdelkov, lokostrelstvo, delavnica peke kruha, igrifikacija, dostop do interneta

Rožni vrt pri Fari

Pravi kraj za osvežujočo obnovo telesa, duše in duha. Tu, ob Kolpi, vas v objemu gozdov čaka pravi naravni ‘wellness’. V naročju 500-letne hiše s petimi ležišči boste, kot so to nekoč, spali v hiši s krušno pečjo. V kuhinji čaka dobrodošlica, na ganku sveže grozdje in kolesa v ‘štali’. Na voljo je tudi Soba v vrtu, urejena za dva, z mini kuhinjo in drobnimi presenečenji.

Pri hiši se lahko najame vodnika za meditativne geomantične sprehode do naravnih svetišč Sveta Kolpe, telepatske pogovore ali nasvete o sonaravnem vrtu. Tudi nežne zvoke tamburice lahko ujamete in spijete ‘rakijico’ dobrodošlice s pravim Prifarskim muzikantom. Hišni ljubljenčki dobrodošli!

Število ležišč:

Število sob: 2

 • enoposteljnih: 3
 • dvoposteljnih: 1

Rožni vrt pri Fari

Podliparska hiša, Fara 27, 1336 Kostel

Telefon: 031 423 848

ljuba.juznic@gmail.com

www.roznivrt.si

https://www.roznivrt.si/dozivetja.html

 

Kategorija: tri zvezdice

Ponudba: prenočišča, naravni wellnes, antistres programi, meditativno raziskovanje, terapije na vrtu, fotolov, svetovanje pri osebnostni rasti s pomočjo narave, dostop do interneta

Počitniška hiša Rupicapra

Hiša se nahaja sredi čudovite zelene pokrajine. V simbiozi z naravo nudi prijetno bivanje. Notranjost je sodobno, a rustikalno opremljena, popestrena z ročno izdelano mizo in lestenci iz jelenovih rogov. Spočijete si lahko na terasah za sončenje ali na lesenih klopeh. Dopust v hiši Rupicapra, ki se nahaja v pravljični okolici reke Kolpe, Čabranke in Gerovčice z razkošjem razgledov vas bo očaral v vseh letnih časih. Možen le najem cele hiše.

Število ležišč:

Število sob: 4

 • enoposteljnih: 6
 • dvoposteljnih: 2

Počitniška hiša Rupicapra

Srobotnik ob Kolpi 6, 1336 Kostel

Telefon: +385 91 404 7181

info@rupicapra.si

www.rupicapra.si

Kategorija: štiri zvezdice

Ponudba: prenočišča, zasebni wellnes (sauna, jacuzzi), biljard, namizni nogomet, zunanji žar na plin, pikado, lovska soba, najem piknik prostora, dostop do interneta

Pr’ Vili Fani

Pr’ Vili Fani se nahaja v vasi Gladloka, tik ob reki Kolpi v osrčju kostelskih gozdov. Okolica ponuja veliko pohodniških in kolesarskih poti. V vili sta na voljo dve kolesi, s katerimi lahko gostje raziskujejo okolico, po kolesarjenju pa se lahko sprostijo v finski savni. Pri vili se nahaja tudi zasebna plaža.

Vilo Fani smo opremili po standardu 4*, da bi našim gostom pričarali domačnost njihovega doma. Verjamemo, da se bodo v njej počutili kot doma in preživeli sproščene ter nepozabne počitnice.

Število ležišč:

Število sob: 1

 • enoposteljnih: 2+1
 • dvoposteljnih: 1
 • možnost izposoje otroške posteljice po predhodni najavi

Pr’ Vili Fani

Gladloka 6, 1336 Kostel

Telefon: 064 240 553

info@kolpa-rozi.com

http://bit.do/kolpa

Kategorija: štiri zvezdice

Ponudba: polno opremljena kuhinja, dve kolesi, finska savna, kanu, električni skiro, zasebna plaža, sef, klima, brezplačni Wi-Fi, tablica za brskanje po internetu, kamin, posteljnina, brisače, kopalni plašči, pripomočki za igro in prosti čas (badminton loparji, karte, namizne igre), hišni ljubljenčki dovoljeni z doplačilom 5€/dan

Hiša Avantura

V Hiši Avantura lahko izbirate za svoj oddih med modro, zeleno ali kostanjevo sobo s skupno kopalnico
ter sobi Avantura 1 in Avantura 2 z lastnima kopalnicama.

Število ležišč:10

Število sob: 5

enoposteljnih: /
dvoposteljnih: 5
možnost izposoje otroške posteljice

Hiša Avantura

Hrib pri Fari 6, 1336 Kostel

Telefon: 040 972 881, 030 300 618

info@avantura-kostel.si

www.kostelska-avantura.si

Kategorija: dve zvezdici

Ponudba: degustacija domačih jedi in pijače ter samopostrežni zajtrk

Hiška Bale bale

Hiška je bila zgrajena l. 2019 in se nahaja v vasici  Kuželj v Kolpski dolini. V kostelskem narečju ‘bale, bale’ pomeni ‘pridi pridi’. Hiška že s svojim imenom vabi v prijetno uživanje  v naravnih danostih ter udobju, ki ga ponuja. Hiška je zgrajena z upoštevanjem lokalne kulturne in arhitekturne dediščine, s sodobnim pridihom.

Število ležišč:

Število sob: 3

 • enoposteljnih: 3+2
 • dvoposteljnih: 1
 • oddajajo celo hiško

Hiška Bale bale (10)

Kuželj 29, 1336 Kostel

Telefon: 031 270 408; 031 339 112

info.balebale@gmail.com

Ponudba: v celoti opremljena hišica s čudovitimi razgledi; poleg opremljene notranje kuhinje, tudi zunanja, letna kuhinja in žar

Va vrti

Na jasi sredi kostelskih gozdov stojijo tri gozdne vile – lesene hiške, ki ponujajo udobno izkušnjo bivanja v popolnem stiku z naravo v vseh letnih časih. Vile klasično kampiranje spreminjajo v udobno izkušnjo, saj ohranjajo čar spanja pod zvezdami ne da bi morali spati na tleh, se otepati mrčesa in morda celo vode, ki v nevihtni noči skali idilično doživetje narave. Tudi doživetje zime je v gozdni vili lahko čudovito!

Zasnovane so tako, da prebudijo vseh pet čutov skozi izkušnjo udobja.

So 100 % ekološke, izdelane iz masivnega lesa macesna in smreke.

Gozdna vila Jerca

Gozdna vila Jerca – lesena hiška z 2 ležišči, ki ponuja udobno izkušnjo bivanja v popolnem stiku z naravo v vseh letnih časih. Zasnovana je tako, da prebudi vseh pet čutov skozi izkušnjo udobja. Je 100 % ekološka, izdelana iz masivnega lesa macesna in smreke. Njena inovativna konstrukcija nudi zaščito pred vlago, mrčesom in mrazom. Notranjosti gozdne vile smo podarili svetlobo in pogled v naravo z velikim oknom, umeščenim na zadnjo steno.

Gozdna vila Andrejka

Popolno doživetje narave brez odrekanja udobju! Vila Andrejka z 2 ležišči spreminja klasično kampiranje v glamurozno izkušnjo. Ohranja čar spanja pod zvezdami, ne da bi zato morali spati na tleh, se otepati mrčesa in morda celo vode, ki v nevihtni noči skali idilično doživetje narave. Tudi doživetje zime je v gozdni vili lahko čudovito! Nočitev v gozdni vili je idealna ponudba za vse, ki si želijo noči preživeti na toplem, spati v čisti in udobni postelji, se sprostiti v vroči kopeli , si privoščiti okusen zajtrk in vse to doživeti v objemu narave.

Gozdna vila Nadica

Pri gozdni vili vas bo najprej navdušila njena izjemno lepa, poenostavljena pravokotna oblika, ki kljub preprostosti vsebuje natanko tisto, kar je za udobno bivanje v naravi potrebno – ničesar ni preveč in ničesar ni premalo.

Zunanjost hiške determinira masiven macesnov les, ki se na zadnji in sprednji strani spaja z velikimi dvojno zastekljenimi okni za čudovit razgled na naravo in izhodom na veliko teraso. V notranjosti je vila Nadica opremljena s talnim gretjem, sodobno kuhinjo, veliko masivno posteljo in 2 dodatnimi ležišči, kopalnico, ter z vsemi detajli za udobno razvajanje v naravi.

VA VRTI

Vimolj 5, 1336 Kostel

Telefon: 041 787 906

info@kampnatura.si

Ponudba: prenočišča, prenočišča z zajtrkom, razvajanje v vroči kopeli, degustacija po dogovoru

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on