Image Alt

Novice in obvestila

V KOSTEL PRIHAJA BART MOEYAERT

V petek, 25. 11. 2022, bo Kostel obiskal svetovno znani mladinski pisatelj belgijskega rodu, Boudewijn Peter Moeyaert oziroma na kratko Bart Moeyaert. Obisk organiziramo v sodelovanju s KUD Sodobnost International in TŠD Kostel. Dopoldne bo pisatelj obiskal učenke in učence v OŠ Fara, ob 17. uri pa bo imel v prostorih ZKT Kostel (Petrina 11) nastop za širšo javnost.

Bart Moeyaert je svojo pisateljsko pot začel že pri devetnajstih letih, piše pa vse od dramskih besedil, poezije, scenarijev in romanov za odrasle do mladinske literature. Za svoja dela je prejel več domačih in mednarodnih literarnih nagrad, njegove knjige pa so prevedene v več kot 20 jezikov. Leta 2019 je Moeyaert za svoje ustvarjanje prejel prestižno mednarodno spominsko nagrado Astrid Lindgren (ALMA), ki jo podeljuje Švedski svet za umetnost (Swedish Arts Council) za izredne dosežke na področju otroške in mladinske književnosti. V slovenščino sta prevedeni dve njegovi deli, in sicer roman Gole roke (1995, slov. prev. 1997) in zbirka miniaturnih zgodb Bratje (2000, slov. prev. 2021), za katero je Moeyaert prejel nizozemsko nagrado Wouterje Pieterse Prijs za najboljše mladinsko delo leta. V sklopu svojega obiska v Sloveniji bo nastopil na Društvu slovenskih pisateljev, Slovenskem knjižnem sejmu in na ZKT Kostel, kar si štejemo v prav posebno čast.

Prijazno vabljeni, da se v petek, 25. 11. 2022, ob 17. uri udeležite pisateljevega zanimivega in duhovitega nastopa na Zavodu za kulturo in turizem Kostel na Petrini 11.

Nastop je primeren tako za bralce kot tudi tiste, ki vam branje ne diši najbolj. Za pogostitev bo poskrbelo Turistično športno društvo Kostel.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on