Image Alt

Aktivnosti

VODENI OGLEDI PO GRADU KOSTEL IN DESTINACIJI KOČEVSKO

Vodniki vas bodo s pripovedovanjem popeljali skozi sedem stoletij – vse od tedaj, ko je grad Kostel začel dobivati svojo podobo, do njegovega usodnega padca in delne obnove. V objemu grajskih zidov boste izvedeli, katere družine so se nekdaj sprehajale po gradu in prisluhnili še marsikateri zanimivosti iz grajske zgodovine, od leta 1336 in vse do danes.

Klasični vodeni ogledi so možni med obratovalnim časom gradu. Obiskovalci si lahko sami ali v spremstvu vodnika ogledajo stalne in občasne razstave: Sledi časa; Krošnjarski patent 1492, obzeranti, krošnjarji. Nakup vstopnice vključuje: vodenje, ogled razstav, video projekcijo o zgodovini gradu in samostojen ogled gradu.

Vodeni ogledi izven obratovalnega časa gradu za najavljene skupine lahko vključujejo vodenje od parkirišča pod gradom mimo gavg, grajske pristave, ostankov obzidja, cerkvice Sv. Treh kraljev do gradu in po njem. Trajajo približno 1 uro. Cena je 6 evrov po osebi. Najavljena skupina lahko pride tudi na grad, kjer jo počaka vodnica. Cena je v tem primeru 5 evrov po osebi.

CENIK ZA KLASIČNE VODENE OGLEDE GRADU KOSTEL
VRSTA VSTOPNICE   POGOJI CENA NA OSEBO
ODRASLA  6 €
ŠTUDENTSKA, UPOKOJENSKA, DIJAŠKA status študenta, upokojenska izkaznica,

dijaška izkaznica

 5 €
DRUŽINSKA 2 odrasla & 2 šoloobvezna otroka  19 €
SKUPINSKA 15 ljudi ali več   5 €
PREDŠOLSKA predšolski otroci vstop prost
Iz prestolnice do Dežele vode, kjer boste zagotovo uživali v objemu neokrnjene narave in v okusih lokalnih dobrot, je le dobra ura vožnje. Po Kostelu vas bo popeljal izkušeni vodnik.

Kontakt: Zavod za kulturo in turizem Kostel, 00386 51 328 682, zavod@visitkostel.com

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on