Image Alt

Novice in obvestila

literarno popoldne

Po uspešnem obisku tujih mladinskih pisateljev in ilustratorja novembra in januarja lani v Kostel maja in junija spet prihajajo tuji literarni ustvarjalci. V sodelovanju z založbo KUD Sodobnost International prvo mednarodno literarno srečanje organiziramo že v torek, 28. 5. ob 17. uri, ko nas bosta obiskala češki mladinski pisatelj Petr Stančik in ilustratorka Galina Miklinova.

Dogodek je namenjen predvsem mladini in otrokom, saj se bomo pogovarjali o pustolovščinah klana H2O iz 5. razreda, ki ga sestavlja neustrašen trio: izumitelj Hubert👨‍🔬, neustrašni mečevalec Hugo 🥷 in nadvse spretna in bistra Ofelija🦸‍♀️, ki klanu zašije čisto prave kombinezone za super junake. (Obljubimo, da ne bod dolgčas niti njihovim staršem ter babicam in dedkom! ;))

Pogovarjali se bomo o neverjetnih Hugovih izumih, šifriranih sporočilih, zlobnemu profesorju Vulpesu in razbojniški šolski tolpi. Seveda ne bo manjkalo pustolovščin z miniatrurno podmorničico po vodovodnih ceveh, izvedeli pa bomo tudi, kaj je zmanjševalnik. 🧪🦠🔍🖊⚠️👓💡⚙️

Dogodek bo tolmačen v slovenščino, obiskovalci pa bodo imeli možnost ustvarjalcema zastaviti svoja vprašanja, ju pozvati, da povesta kaj v češčini in ilustratorki postaviti risarski izziv. Prijazno vabljeni!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on