Image Alt

Novice in obvestila

še en literarni dogodek

Obeta se nam še en obisk iz tujine!

Tokrat se bomo družili z avtorico mladinskih knjig o dogodivščinah deklice Mine. Z nami bo italijanska pisateljica Suzanna Mattiangeli.

Dogodek prirejamo v sodelovanju s KUD Sodobnost International.


Na spletni strani založbe so o tej nenavadni knjigi zapisali naslednje vrstice:

“V tem zvezku boste našli same zanimive reči! To so zapiski, osebne zadeve ter resnične in izmišljene zgodbe Mine HB. Med njimi boste naleteli na neprilagodljivo učiteljico Valentino in naporna preigravanja pred tablo, na skrivno življenje številk, nekaj polomljenih kopij in na simpatijo po imenu Jakob Ternar. Odkrili boste tudi kopico dokazov o prijateljstvu. Minin bratec v omari prepeva operne arije, mamo in očeta je žal hipnotiziral računalnik, Mina pa piše pisma sebi v prihodnost … Nujno branje za vse sošolke in sošolce ter njihove starše!

Priznana italijanska avtorica Susanna Mattiangeli nam je pričarala izjemen svet deklice, ki je tako živahna in neustavljiva, da nas v trenutku posrka v svoje resnične in namišljene zgodbe. Avtorica je za svoje ustvarjanje leta 2018 prejela eno najprestižnejših italijanskih nagrad na področju otroške književnosti – Andersenovo nagrado za pisateljico leto.

Zakaj je knjiga dragocena: Knjiga vabi mladega bralca k ustvarjanju tistega, kar ga zares veseli. Zagotavljamo, da bodo otroci knjigo prebrali iz čistega užitka in ne zato, ker bi jo morali.”

Vabljeni na PIK (Petrina 11) v sredo, 12. 6., ob 17. uri.


Dogodek bo zasnovan tako, da boste pogovoru sledili brez težav, tudi če knjige predhodno ne boste poznali. (Jo boste pa nato skoraj zagotovo želeli!) 😉

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on